«Μέτοικοι καιροί»… στο γραφείο του Παύλου

«Μέτοικοι καιροί»… στο γραφείο του Παύλου

Ο Νίκος Σκορίνης, μέσα από αυτό το μεθυστικό από «αλήθειες» μυθιστόρημα, καταφέρνει να μας περάσει μια σειρά από ελπιδοφόρα μηνύματα, καθώς το «άσπρο» συναντά το «μαύρο» μιας κοινωνίας στην περίοδο των μνημονίων και μαζί βαδίζουν μια παράλληλη πορεία, με κοινό παρονομαστή το «ΕΓΩ».

Ο άριστος χειρισμός της γλώσσας, ο μοναδικός ρεαλισμός της εικόνας, ο δυναμισμός και οι εκρήξεις των ανατροπών, σε συνδυασμό με την πλήρη ηθογραφία των ηρώων που μας προσφέρει ο συγγραφέας, μας βοηθάει να μεταφερθούμε οι ίδιοι μέσα στο κείμενο και να κατανοήσουμε κάθε του συγγραφική τοποθέτηση.

Τίποτα δεν είναι εύκολο να το δεχθείς, όταν γύρω σου ο κλοιός σφίγγει και ο κύκλος μικραίνει, όπως και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο, όταν τα πάντα αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Η αγωνία θα μπορούσαμε να πούμε ότι κυριαρχεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, με τα «θέλω» και τα «πρέπει» να επαναπροσδιορίζονται μέσα από εσωτερικές συγκρούσεις και μια διαρκή πάλη συναισθημάτων.

Τίποτα δεν θυμίζει το χθες μετά την ολοκλήρωση της ανάγνωσης, τίποτα δεν δικαιολογεί την όποια αποστροφή ή συμπάθειά μας…

Διαβάστε το και θυμηθείτε πως όλα γίνονται… γιατί έτσι πρέπει!

 μετοικοι

 

Το βιβλίο θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Α.Α ΛΙΒΑΝΗ

https://www.aylogyrosnews.gr/texnes-politismos/vivlio/22409-metoikoi-kairoi-tou-nikou-skorini-stin-prothiki-tis-avlis-mas

Παύλος Ανδριάς

Δημοσιογράφος - Συγγραφέας

 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35