Βιβλίο - Προτάσεις για τις διακοπές… με άρωμα «αγωνίας» - Β’ μέρος

Βιβλίο - Προτάσεις για τις διακοπές… με άρωμα «αγωνίας» - Β’ μέρος

Συνεχίζουμε με το δεύτερο μέρος της ενότητας προτάσεων που αφορά βιβλία με αγωνία και μυστήριο, τονίζοντας για μια ακόμα φορά, πως η επιλογή γίνεται με βάση τα πονήματα που έχουμε λάβει το α’ εξάμηνο της χρονιάς, από τους εκδοτικούς οίκους, που συνεργαζόμαστε και μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους…

Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά τα βιβλία, που έχουν το κάτι «παραπάνω»…

 

 

«Νυχτοπερπατήματα» της Λέϊλα Μοτλι, από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Η ενέργεια, η δύναμη, τα μηνύματα και η συγκίνηση που εισπράττει ο αναγνώστης διαβάζοντας αυτό το βιβλίο είναι μοναδική, αντιλαμβανόμενος πως αυτή η ιστορία είναι μια περιγραφή των όσων συμβαίνουν στον κόσμο μας… που εύκολα «χάνονται» στην καθημερινότητα εκείνων που αδιαφορούν για το τι συμβαίνει πραγματικά στις ζωές των ανθρώπων.

Η δύναμη της εξουσίας συγκρούεται με τον κόσμο των συναισθημάτων… δίχως νικητές και ηττημένους!!!

Διαβάστε για το βιβλίο, ΕΔΩ

 

 

«Αυτοί που μένουν» της Μαρίας Νάσιου, από τις εκδόσεις Κάκτος

Ένα βιβλίο γεμάτο περιπέτεια και απρόοπτα κατά την εξέλιξη της ιστορίας, μας επιτρέπουν να απολαύσουμε τα όσα οι «ένοικοι» ενός ορεινού ξενώνα καλούνται να διαχειριστούν τα κρυμμένα μυστικά τους, με την «απειλή» της αλήθειας να τους οδηγεί σε άγνωστα μονοπάτια… με το φόβο να μην κάνει διακρίσεις σε πρόσωπα και «ιδιότητες»!

Διαβάστε για το βιβλίο, ΕΔΩ

 

 

«Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι. Η επόμενη γενιά» της Λένας Μαντά, από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

 Όσοι έχουν διαβάσει «Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι», θα νιώσουν την αύρα εκείνων των γυναικών να τους αγγίζει και να τους οδηγεί στη επόμενη ημέρα, εκείνη, που η συγγραφέας «ορίζει» στην εξέλιξη της ιστορίας της.

Για όσους δεν έχουν διαβάσει όμως την «αρχή» της ιστορίας, σίγουρα θα θελήσουν να ανατρέξουν στο χθες και στα  όσα είχαν συμβεί στη Θεοδώρα, τις πέντε κόρες της και τα παιδιά τους.

Είκοσι χρόνια μετά «το ποτάμι» επιστρέφει και οι εξελίξεις είναι γεμάτες με ανατροπές στις ζωές των ηρώων, τις οποίες καλούμαστε να γνωρίσουμε και ν’ ακολουθήσουμε την όποια διαδρομή έχει χαραχτεί για εκείνες.

Δυνατό, αληθινό, αριστοτεχνικά δομημένο, με εικόνες που σε μαγεύουν και συναισθήματα που εναλλάσσονται…

Διαβάστε για το βιβλίο, ΕΔΩ

 

 

«Όμορφη πόλη, Καμία ειρήνη» του Βαγγέλη Μαργιωρή, από τις εκδόσεις Μίνωας

Το βιβλίο «Όμορφη πόλη, Καμία ειρήνη» αποτελεί τη συνέχεια του προηγούμενου βιβλίου του συγγραφέα, «Το σπίτι με την κόκκινη πόρτα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας… με τη διαφορά πως από τις πρώτες σελίδες αντιλαμβανόμαστε πως τα όσα ακολουθήσουν, θα έχουν κάτι το «διαφορετικό», κάτι μη επαναλαμβανόμενο από το πρώτο… αναζητώντας τα κίνητρα που μας οδηγούν στα όσα συνέβησαν στο ξενοδοχείο στην οδό Μητροπόλεως.

Οι ήρωες ξεχωριστοί, όπως και η πλοκή την οποία ο συγγραφέας με μεγάλη προσοχή έχει δημιουργήσει, με εικόνες «ποτισμένες» με αγωνία που σε οδηγούν μέχρι εκεί που η επόμενη θα έρθει για να σου «εξηγήσει» το λόγο ύπαρξής της, μιας και τίποτα δεν είναι τυχαίο σ’ αυτό το αστυνομικό μυθιστόρημα χαρακτήρων και δράσεων…    

Και όσο οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη, η αγωνία μεγαλώνει… και μας κυριεύει.

Διαβάστε για το βιβλίο, ΕΔΩ

 

39ee0042 e779 4efb bb64 34158fb449ca

 

«Τα αηδόνια της σιωπής» του Στέφανου Δάνδολου, από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα πλημμυρισμένο από έρωτα, ρομαντισμό και νοσταλγία, με φόντο την Αθήνα και το θρυλικό ζαχαροπλαστείο του «Ζαχαράτου», έρχεται να μας συγκινήσει ευχάριστα και να μας μεταφέρει σε άλλες εποχές, εκεί που οι αλήθειες έκαναν συντροφιά στις ανθρώπινες σχέσεις, εκεί που οι «απλές» εικόνες είχαν τη δική τους θέση, μέσα στην κοινωνία.

Έχοντας επιλέξει ο Στέφανος Δάνδολος ως «χρόνο» δράσης τα «Δεκεμβριανά», μας μιλάει για όσα έζησαν δυο νέοι της εποχής εκείνης, ο Αριστείδης και η Ευδοκία… μακριά ο ένας από τον άλλο, με την αλήθεια να εμφανίζεται μετά από εικοσιένα χρόνια, με τη μορφή… ενός γράμματος!

Ο χρόνος όμως σταματά και όλα ξεκινούν πάλι από την αρχή, σα να μην πέρασε μια μέρα… με την «πένα» του συγγραφέα» να γράφει τη δική τους ιστορία.

Απολαύστε το μεγαλείο της αγάπης…

Διαβάστε για το βιβλίο, ΕΔΩ

 

fb7899a2 fb6c 4e86 bfd2 22c15554d3d3

 

«Δεκαεπτά Κλωστές» του Πάνου Δημάκη, από τις εκδόσεις Κάπα

Εικόνες βγαλμένες από το χθες, μέσα από μύθους και σκοτεινές εποχές, ο Πάνος Δημάκης μας καθηλώνει με τη γραφή του, περιγράφοντας τα όσα βίωσαν οι ήρωές του, βιώνοντας μια σειρά «σκληρών» γεγονότων.

Όλα όσα συμβαίνουν στα  Κύθηρα με την ιστορία του Αντώνη Καστελάνη, δύσκολα θ’ αφήσουν αδιάφορο τον αναγνώστη, μιας και κάθε εικόνα δράσης σηματοδοτεί και κάτι νέο, κάτι σκληρό και παράλληλα δυνατό.

Τα γεγονότα τρέχουν, οι χαρακτήρες φανερώνουν το «είναι» τους, δίχως αναστολές και όσο η πλοκή προχωρά, η αγωνία μεγαλώνει…

Ο «κοινωνικός αποκλεισμός», οπλίζει και σκοτώνει.

Διαβάστε για το βιβλίο, ΕΔΩ

 

347f3666 eaa3 4587 b5b7 6515befb4cea

 

«Το άλλο κορίτσι» της Ειρήνης Βαρδάκη, από τις εκδόσεις Μίνωας

Ένα σεξουαλικό έγκλημα ζητά απαντήσεις σ’ ένα άκρως ανατρεπτικό και ευφυέστατο παιχνίδι αντικατοπτρισμών, όπου κανείς δεν πρέπει να αποκρύψει την αλήθεια.

Ο λάθος άνθρωπος στη λάθος στιγμή, μπορεί ν’ ακούγεται ως «μοιραία» κατάληξη, αλλά αν δεν θελήσουμε να ρίξουμε άπλετο φως στη ζωή μας, ο κίνδυνος πάντα θα παραμονεύει… μαρτυρούν τα γεγονότα και όσο τα στόματα παραμένουν κλειστά, η ζωή χάνεται!

Ένα βιβλίο επίκαιρο όσο ποτέ, έρχεται μέσα από τις σελίδες του να δώσει απαντήσεις σε θέματα που απασχολούν την εφηβεία και προϊδεάζουν όσους «κινούνται» γύρω από αυτή, αναζητώντας την αλήθεια μέσα από το ψέμα... 

Διαβάστε για το βιβλίο, ΕΔΩ

 

54d51e2f b960 4fb9 8f61 b1d7321b0ef4

 

«Ο δολοφόνος στις σελίδες» του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, από τις εκδόσεις Μίνωας

Ένα όμορφο παιχνίδι λέξεων, έρχεται να «στήσει» ένα αριστουργηματικό από κάθε άποψη αστυνομικό μυθιστόρημα, όπου τίποτα δεν είναι περιττό, μα ούτε και εύκολο να «φανερώσει» την εξέλιξη της ιστορίας.

Πραγματικά εντυπωσιάζει με τη γραφή και την πλοκή,  και στο νέο του αυτό βιβλίο ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μεταφέροντάς μας σ’ έναν άλλο κόσμο, γεμάτο υποψίες, φήμες και ένοχα μυστικά, που δύσκολα βλέπουν το φως της αποκάλυψης, όταν πίσω τους κρύβουν μεγαλύτερες «καταστροφές».

Όλα μπορούν να συμβούν, αρκεί να προσέξεις τις λέξεις… και την διαδρομή των γεγονότων, μέχρι εκεί που θέλουν να σε οδηγήσουν…

Διαβάστε για το βιβλίο, ΕΔΩ

 

Παύλος Ανδριάς, για τον aylogyros news



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35