Οι βιβλιοβουτιές της Κάλλης…

Οι βιβλιοβουτιές της Κάλλης…

Αγαπημένα μου aylogyrakia, μικρά μου βιβλιοφιλαράκια, ετοίμασα για εσάς σούπερ καλοκαιρινά βιβλία για να μπουν στην βαλίτσα των διακοπών. Όπου κι αν είστε ό,τι κι αν κάνετε ο αχώριστος μας φίλος είναι πάντα εκεί!

Ας αφήσουμε τους προλόγους και τα συναφή και ας ξεκινήσουμε τις βιβλιοκαταδύσεις…

Για παιδιά από 2 έως 4 ετών και πάνω…

 

 

«Ο Αστέρης στην παραλία» της  Σαρλότ Μουντλίκ, σε εικόνες της Μαριόν Μπιγέ και μετάφραση της Εύης Γεροκώστα, Εκδόσεις Μίνωας

Μια από τις αγαπημένες σειρές για τους λιλιπούτιους φίλους μας. «Ο Αστέρης» είναι ένας πανέξυπνος γάτος με φανταστικές ιδέες που βάζουν σε περιπέτειες μικρούς και μεγάλους! Με υπέροχη εικονογράφηση για να τραβήξει το ενδιαφέρον των μικρών μας αναγνωστών. Γρήγορο, προσεγμένο κείμενο με εύστοχες τοποθετήσεις.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

 

 

«Μια μαγική βόλτα στο πάρκο» του Κυριάκου Αθανασιάδη σε εικόνες της Ναταλίας Καπατούλια, εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ

Η πρώτη περιπέτεια των Ζικ & Ζακ ξεκινά μετακομίζοντας στην Τοσοδούπολη γεμάτοι ενθουσιασμό για νέες εξερευνήσεις! Μια ιστορία για την προσαρμογή, τις αλλαγές και πώς να αντιμετωπίσουμε τα απρόοπτα! Μιλά για την αξία της φιλίας, της ομαδικότητας και της ενσυναίσθησης.

Μικρό ευκολοδιάβαστο κείμενο, με λεξιλόγιο κατάλληλο για την ηλικία που απευθύνεται. Πλούσιες, έντονες εικόνες που «διαβάζονται» από τα μικρά ματάκια των απαιτητικών βιβλιοφάγων!

Διαβάστε για το βιβλίο, ΕΔΩ

 

 

«Οχ, πρασίνισα!» της Χριστίνας Αποστολίδη, σε εικόνες του Γιάννη Σκουλούδη, εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ

Ένα σύγχρονο παραμύθι για τη φιλία, τη ζήλια σε πρωτοπρόσωπη γραφή, γεμάτο χιούμορ, έξυπνες ατάκες και πολλές αστείες εικόνες!

Το βιβλίο συνοδεύεται από QR Code που οδηγεί στο ομότιτλο τραγούδι καθώς και δραστηριότητες, βασισμένες στο βιβλίο, για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Διαβάστε για το βιβλίο, ΕΔΩ

 

 

«Ένα αστέρι για τον Αστέρη» της Μαρίας Παγώνη, σε εικόνες της Λιάνας Δενεζάκη, Εκδόσεις ΚΙΤΡΙΝΟ ΠΑΤΙΝΙ

Ένα τρυφερό παραμύθι που βοηθά τα μικρά παιδιά στη διαχείριση της απώλειας και του πένθους και παράλληλα μιλάει για το θαύμα της πίστης και τη δύναμη της αγάπης.

Η ιστορία του Αστέρη βοηθά τους μικρούς αναγνώστες να διαχειριστούν την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου. Τους ενθαρρύνει να εξωτερικεύουν τις σκέψεις τους, να μοιράζονται τα συναισθήματά τους με άτομα εμπιστοσύνης. Επίσης, προτρέπει τα παιδιά να υπερασπίζονται την καλοσύνη και να συγχωρούν για να προχωράνε μπροστά στη ζωή, αλλά και να πιστεύουν στον εαυτό τους, να προσπαθούν για ό,τι ονειρεύονται και αγαπούν.

Διαβάστε για το βιβλίο, ΕΔΩ

 

 

«Ο Σέλτον ανησυχεί» της Μαρίας Κωνσταντινοπούλου, σε εικόνες του Δημήτρη Καραντινόπουλου, Εκδόσεις Κίτρινο πατίνι

Ένα παραμύθι που βοηθά τα παιδιά στη διαχείριση του διαζυγίου. Ένα χρήσιμο εργαλείο για γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς ψυχικής υγείας που μιλά για το θεσμό της οικογένειας,  το δύσκολο κομμάτι του χωρισμού - διαζυγίου, την αξία της φιλίας, των συναισθημάτων  και την εξωτερίκευση τους.

 Αυτό το βιβλίο βοηθά τους μικρούς αναγνώστες να κατανοήσουν πως οι τσακωμοί ή και ο χωρισμός των γονιών δεν είναι ευθύνη των παιδιών. Ταυτόχρονα, τους μαθαίνει πόσο ανακουφιστικό είναι να μοιράζονται τα συναισθήματά τους με κάποιον που εμπιστεύονται, αλλά και πώς μπορούν να διαχειριστούν μια νέα πραγματικότητα που τα ανησυχεί.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

 

 

«Το μπαλόνι του θυμού» της Δανάης Δάσκα σε εικόνες της Zafouko Yamamoto, εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μέσα από τα στιχάκια με ομοιοκαταληξία ή όχι, η συγγραφέας καταφέρνει με τη μέθοδο του μπαλονιού να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν το συναίσθημα του θυμού, να ξεσπάσουν, να αντιδράσουν και να εκτονωθούν.

Οι εικόνες ντύνουν το κείμενο με μια ξεχωριστή κλιμακωτή εικονογράφηση.

Μια από τις σύγχρονες ψυχοπαιδαγωγικές προσεγγίσεις για τη διαχείριση του θυμού θα τη βρεις σ’ αυτό το βιβλίο! Δοκίμασέ την…

Διαβάστε για το βιβλίο, ΕΔΩ

 

 

«Υπάρχει ένας τίγρης στο τρένο» της  Mariesa Dulak, σε εικόνες της Rebecca Cobb και μετάφραση του Μάνου Μπονάνου, Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Μια τρυφερή, γλυκιά ιστορία με ρίμα, που κάνει την ανάγνωση του βιβλίου άκρος διασκεδαστική, σε απόλυτη αρμονία με την εντυπωσιακή εικονογράφηση γεμάτη χιουμοριστικές λεπτομέρειες.

Ένα βιβλίο αφιερωμένο στην αστείρευτη φαντασία των παιδιών και στους μαγικούς κόσμους που αυτή φτιάχνει. Έχοντας αρκετά στοιχεία του κλασικού έργου για παιδιά, μεταφέρει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για τη σύγχρονη εποχή: «Πότε θα βάλουμε επιτέλους το κινητό στην τσέπη και θα παρατηρήσουμε όσα απίθανα συμβαίνουν γύρω μας;»

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

 

 

«Το αγόρι που γύρισε τον κόσμο με το καράβι του» της Julia Green, σε εικόνες του Alex Latimer, μετάφραση Γιώργου Τσακνιά, εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μια μαγευτική ιστορία εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα,  ιδανική για όλους τους μικρούς αναγνώστες που αγαπούν την περιπέτεια, κυνηγούν τα όνειρά τους και τα κάνουν πραγματικότητα!

Ένα βιβλίο που βοηθά το παιδί να κυνηγά τα όνειρά του όσο τρελά κι αν είναι αυτά. Να βάζει στόχους και να τους υλοποιεί. Το άγνωστο όσο κι αν τρομάζει στο τέλος γίνετε γνωστό και ζεις την περιπέτεια με οδηγό τα θέλω σου!

Κείμενο και εικόνες δένουν απαράμιλλα προσφέροντας μια πλούσια αναγνωστική απόλαυση.

Διαβάστε για το βιβλίο, ΕΔΩ

 

 

«Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι» της Σοφίας Πανίδου, σε εικόνες Κώστα Μαρκόπουλου, εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ένα βιβλίο που μαθαίνει στα παιδιά ότι όλα τα πλάσματα της Γης αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο που μας περιβάλλει από τη μοναδική, δική μας οπτική γωνία. Κι όλα αυτά συμβαίνουν με απλό και κατανοητό τρόπο, εξοικειώνοντας τον μικρό αναγνώστη με τις αντιθέσεις που βρίσκονται παντού στον κόσμο μας (ωκεανούς, ζούγκλες, εξωτικούς παπαγάλους, ελέφαντες, πελώριες φάλαινες).

Ένα βιβλίο γεμάτο βεβαιότητες, που γεννά αμφιβολίες…

Διαβάστε για το βιβλίο, ΕΔΩ

 

 

«Βυθός άνω κάτω» του Βασίλη Κάργα, σε εικόνες της Ελένης Πεχλιβάνη, Εκδόσεις ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Ένα έμμετρο παραμύθι που ταξιδεύει τα παιδιά στον υποθαλάσσιο μαγικό κόσμο, μια ωδή στη φαντασία των παιδιών, με υπέροχες, μαγευτικές εικόνες, που θίγει ένα πάντα επίκαιρο ζήτημα: τον φόβο που αισθανόμαστε μπροστά  στο διαφορετικό και στο ξένο.

Μια πρωτότυπη ιστορία, γεμάτη χιούμορ κι εκπλήξεις, που έχει σκοπό να κάνει τα παιδιά να περάσουν όμορφα, να γελάσουν και να εξάψουν τη φαντασία τους.

Διαβάστε για το βιβλίο, ΕΔΩ

 

 

«Το παιδί που ονειρευόταν δράκους» της Κάριλ Λιούις, σε εικόνες Saldana Carmen και μετάφραση της Αργυρώς Πιπίνη, Εκδόσεις Ψυχογιός

Ένα τρυφερό βιβλίο με ονειρικές εικόνες, ύμνος στη φαντασία, τη φιλία και τη διαφορετικότητα.

Έξυπνο κείμενο, όμορφες εικόνες με έντονα χρώματα και πολλά συναισθήματα…

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

 

αντιβαρεμαρα

 

«Το βάζο της αντιβαρεμάρας» της Μαρίας Αγγελής, σε εικόνες της Κατερίνας Σωτηροπούλου, Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Μια δημιουργική πρόταση για να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους, καθώς περνάτε μαζί ποιοτικό χρόνο τις ξένοιαστες μέρες των διακοπών σας και όχι μόνο.

Είναι ένας όμορφος, δημιουργικός τρόπος για να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα και να μετατρέψουμε όσο γίνεται τον κόσμο της γονεϊκότητας σ’ έναν πολύχρωμο, δημιουργικό και διασκεδαστικό κόσμο, γεμίζοντας τα παιδιά με όμορφες στιγμές.

Και γιατί όχι να σου έρθει η έμπνευση μέσα από την «βαρεμάρα» σου να δημιουργήσεις μαζί με το παιδί σου ένα δικό σας βάζο αντιβαρεμάρας!!!

«Βάζο, βάζο, σαν ανοίξεις, την πιο ωραία ιδέα θα μας δείξεις» και το παιχνίδι θα ξεκινήσει!

Διαβάστε για το βιβλίο, ΕΔΩ

 

ΘΗΣΑΥΡΟΣ

 

«Ο κρυμμένος θησαυρός» του Βασίλη Κάργα, σε εικόνες της Μαρίας Μανουρά, Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

Μια τρυφερή ιστορία που μιλάει για την έλλειψη επικοινωνίας στις μεγαλουπόλεις, για τη δύναμη της διαφορετικότητας,  για τον σχολικό εκφοβισμό και για το ουράνιο τόξο που κρύβουν μέσα τους τα παιδιά, την ελπίδα για έναν κόσμο γεμάτο χρώματα. Ένα βιβλίο για την αποδοχή, τον σεβασμό, τη διαφορετικότητα, την ενσυναίσθηση και συμπερίληψη.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Για παιδιά από 5 έως 6 ετών και πάνω…

 

κοπερνικος

 

«Ο μικρός Κοπέρνικος και οι πειρατές του Φάρου» το τέταρτο βιβλίο της σειράς ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΥ, των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη, σε εικόνες της Λίλα Καλογέρη, εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ένα απολαυστικό, διασκεδαστικό, χιουμοριστικό βιβλίο που μυρίζει καλοκαίρι! Πειρατές, σεντούκια, πλοία, θησαυροί, κάστρα στην άμμο, κύματα, παραλία… και η περιπέτεια μόλις ξεκίνησε.

Η ξεχωριστή γραφή των συγγραφέων, ομολογώ από τους αγαπημένους μου, παρασύρει τον μικρό αναγνώστη σε μια ιστορία γεμάτη δράση, περιπέτεια, σασπένς και πολύ γέλιο με τους έξυπνους και ατακαδόρικους  διαλόγους.

Διαβάστε για το βιβλίο, ΕΔΩ

 

καλαμαρι

 

«Ένα καλαμάρι επιθυμεί να πάει στο φεγγάρι» του Γιώργου Τσακνιά, σε εικόνες της Ιφιγένειας Καμπέρη, εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ένα βιβλίο που θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους, γραμμένο με χιούμορ, εξάπτει τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και μας προσκαλεί να σκαρφιστούμε κι εμείς τα δικά μας στιχάκια…

Πρωτότυπα, πεντάστιχα σαρκαστικά και ανατρεπτικά στιχάκια με πρωταγωνιστές ψάρια, όστρακα ή μαλάκια, όχι στην κανονική τους μορφή, αλλά στην πιο δημιουργική. Ανήσυχα όπως είναι δεν αντέχουν να μείνουν μέσα στη θάλασσα και ζητούν ολοένα και κάτι άλλο για τον εαυτό τους…

Διαβάστε για το βιβλίο, ΕΔΩ

 σαλιγκάρι

 

«Το σαλιγκάρι με την καρδιά στα δεξιά» της Maria Popova, σε εικόνες Ping Zhu και μετάφραση του Μάνου Μπονάνου, εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Το εικονογραφημένο βιβλίο γνώσεων που θα σας κλέψει την καρδιά, είναι μια αληθινή ιστορία για την αγάπη, την διαφορετικότητα και την εξέλιξη.

Ένα βιβλίο που μας προτρέπει να μην παρανοούμε τη διαφορετικότητα ως ελάττωμα και να καλωσορίζουμε την ποικιλομορφία ως την πηγή της ομορφιάς και της προσαρμοστικότητας του σύμπαντος.

Η εκπληκτική εικονογράφηση, με τα ζωντανά χρώματα, αναδεικνύει αρμονικά το κείμενο, το οποίο διηγείται με μοναδικό τρόπο αυτή την αληθινή ιστορία, με επιστημονικό υπόβαθρο.

Μια πολυτελής έκδοση που απευθύνεται σε ένα ευρύ αναγνωστικό κοινό.

Διαβάστε για το βιβλίο, ΕΔΩ

 

ΠΟΥΠΟΥΛ

 

«ΠΟΥΠΟΥΛApp» των Άγγελου Αγγέλου & Έμης Σίνη, σε εικόνες του Κώστα Θεοχάρη, Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Θεατρικό έργο για παιδιά από την Ομάδα Κοπέρνικος

Μια ξεκαρδιστική ιστορία μυστηρίου και ένα περιπετειώδες κυνήγι διαμαντιών, με γρήγορη πλοκή και πηγαίο χιούμορ, που μας κάνει να αναλογιστούμε τι είναι πραγματικά πολύτιμο για εμάς. Αναδεικνύει την επικαιρότητα χωρίς διδακτισμούς ή αφορισμούς.

Αναδεικνύει εύστοχα, μεταξύ άλλων, τη δυσκολία στην επικοινωνία μεταξύ γονέων και παιδιών και τον εθισμό των παιδιών στο διαδίκτυο και στο gaming.

Ένα βιβλίο που δίνει τη δυνατότητα σε σχολεία και θεατρικές ομάδες να δημιουργήσουν τη δική τους εκδοχή της παράστασης.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

 

χταποδουλης

 

«Ο Ρούλης ο χταποδούλης» της Σοφίας Τουτσίδου, σε εικόνες της Κωνσταντίνας Αρχοντάκη, Εκδόσεις ΓΡΑΦΗΜΑ

Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα, τη δύναμη της φιλίας, την ομαδικότητα, τη συνεργασία, αλλά  και την προστασία του περιβάλλοντος.

Μέσα από τους πρωταγωνιστές του βιβλίου, ο μικρός αναγνώστης μαθαίνει να σέβεται το «διαφορετικό» και να μην κρίνει κάποιον από κάποιο χαρακτηριστικό του, είτε αυτό αφορά την εξωτερική του εμφάνιση, είτε τον χαρακτήρα του.

Με τη δύναμη της πραγματικής φιλίας όλα μπορείς να τα καταφέρεις… Είναι η κινητήριος δύναμη που σε πάει πολύ μπροστά, σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις, να παλέψεις και να καταφέρεις το ακατόρθωτο.

Εκπληκτική, παιχνιδιάρικη, εκφραστική εικονογράφηση, με ζωντανά χρώματα, που κάνεις βουτιά μέσα στις σελίδες και ξεχνάς να βγεις από εκεί!

Διαβάστε για το βιβλίο, ΕΔΩ

 

φαο

 

«Η Φλο στο δρόμο» της Έλενας Αρτζανίδου, σε εικόνες της Ρένιας Μεταλληνού, εκδόσεις Ψυχογιός

Μια ιστορία επιβίωσης, ελπίδας και δύναμης.

Μια ιστορία για τις σύγχρονες τραγωδίες, τους βίαιους ξεριζωμούς, τα εκατομμύρια ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων.

Μέσα από τη μικρή Φλο θίγονται θέματα της καταστροφής της φύσης, της αδιαφορίας προς αυτή, της ενσυναίσθησης, της παιδικής αθωότητας και αγάπης προς τα ζώα και την πλάση.

Ίσως πρέπει να διαβαστεί και από ενήλικες για να συνειδητοποιήσουμε το κοιτάω την πάρτη μου, δεν βγάζει πουθενά, γιατί κάποια στιγμή δεν θα μπορούμε να τη σώσουμε. Η αδιαφορία και ο ωχαδερφισμός μας οδηγεί στην καταστροφή…

Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, ελπιδοφόρα και υλοποιήσιμα.

Διαβάστε για το βιβλίο, ΕΔΩ

Για τα μεγαλύτερα παιδιά της παρέας σας προτείνω…

 

το μυστηριο

 

«Το μυστήριο της μεγάλης καταδίωξης» της Ένιντ Μπλάιτον, σε μετάφραση της Νάνσυ Καπελαρή, εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ για παιδιά από 8 και πάνω

Τα 5 λαγωνικά αποτελούνται από τα αδέλφια Μπέτι και Πιπ, Χάρι και Ντέζι και τον Φρέντι. Την παρέα συμπληρώνει ο Μπάστερ, ο σκύλος τους. Στις διακοπές τους βρίσκονται όλοι μαζί και εξιχνιάζουν αστυνομικές υποθέσεις χωρίς να τους φοβίζει τίποτα!

Περιπέτεια, δράση, μυστήριο, φιλία, λύση προβλημάτων, συνεργασία, ομαδικότητα, σασπένς…

Ένα βιβλίο από τις δημοφιλέστερες σειρές της πολυβραβευμένης Ένιντ Μπλάιτον που έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε για το βιβλίο, ΕΔΩ

 

λουκιανου

 

«Αληθινή ιστορία» του Λουκιανού, σε διασκευή της Κατερίνας Δημόκα, εικόνες της Πετρούλας Κρίγκου, Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Το πρώτο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας στην ιστορία της λογοτεχνίας! Γράφτηκε τον 2ο αι μ.Χ., αλλά τώρα διασκευάζεται για νεαρούς αναγνώστες. Μια μοντέρνα εκδοχή του πρωτότυπου κειμένου, που μεταφέρει το χιούμορ του Λουκιανού στην εποχή μας.

Μια έξυπνη περιπέτεια με μπόλικη δόση χιούμορ και  ξεχωριστή εικονογράφηση, οδηγούν τον μικρό αναγνώστη σε ένα μοναδικό ταξίδι φαντασία, διασκέδασης και περιπέτειας.

Διαβάστε για το βιβλίο, ΕΔΩ

Για παιδιά από 9 ετών:

 

ΙΚΑΡΟΥ

 

«Το μυστικό του Ίκαρου» της Μαίρης Κωστάκη, Εκδόσεις Κάκτος

Ένα διαφορετικό ταξίδι στην ελληνική μυθολογία. Ένα ταξίδι στην παιδική αθωότητα, εκεί που μόνο η φιλία και η αγάπη έχουν αξία και μπορούν να κάνουν θαύματα.

Ένα μυθολογικό μυθιστόρημα καλογραμμένο με ζωντανές περιγραφές για αναγνώστες από 9 έως… 99!!!

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

 

ΘΑΥΜΑ

 

«Λευκό πουλί» της Raquel J. Palacio, σε μετάφραση της Μαρίζας Ντεκάστρο, Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Στο πρώτο της graphic novel η J. R. Palacio αφηγείται μια αλησμόνητη ιστορία για τη δύναμη της καλοσύνης και του ανεξάντλητου θάρρους σε καιρό πολέμου.

Μια εκπληκτική ιστορία για τη δύναμη της καλοσύνης, της φιλίας,  του θάρρους και του ηρωισμού σε καιρό πολέμου.

Το βιβλίο έγινε μεταφορά στην μεγάλη οθόνη. Την ταινία σκηνοθετεί ο Marc Forster σε σενάριο του Mark Bomback. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντούμε εκτός από τη Helen Mirren, τους Ariella Glaser, Orlando Schwerdt, Bryce Gheisar και την Gillian Anderson.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

 

τιγρης βιβλίο 

«ΤΙΓΡΗ» του SF Said, εικόνες του Dave McKean, μετάφραση της Βάσιας, για παιδιά, εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο συγγραφέας χρειάστηκε σχεδόν 9 χρόνια για να δημιουργήσει τον κόσμο που θα γνωρίσουμε στο βιβλίο, ο οποίος ζωντανεύει με τις ασπρόμαυρες εικόνες. Ένα βιβλίο που δικαιωματικά έχει κερδίσει πολλά βραβεία και διακρίσεις, ανάμεσά τους και το British Book Award for Children’ s Fiction  2023 και έχει συμπεριληφθεί στις λίστες κορυφαίων παιδικών βιβλίων σε πολλά σημαντικά έντυπα.

Ένα νεανικό - κοινωνικό μυθιστόρημα που διαβάζεται και από έναν ενήλικα  γεμάτο περιπέτεια, μαγεία και τροφή για σκέψη.

Θίγονται θέματα όπως η φτώχια, η κοινωνία των στερήσεων, οι πλούσιοι που γίνονται πλουσιότεροι, η δύναμη που κρύβουμε μέσα μας και ότι ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάμε, οι στόχοι, τα όνειρα, η ελπίδα, το ένστικτο και η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης.

Με επίκεντρό του το παιδί, πρόκειται για ένα κείμενο συμπεριληπτικό, με ιδιαίτερες εικόνες, που συνδυαστικά απογειώνουν τη φαντασία του αναγνώστη.

Διαβάστε για το βιβλίο, ΕΔΩ

 

ελαφια

 

«Τα χρυσά ελάφια» του Αριστοτέλη Παπαδημητρίου, Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ

Μια καλοκαιρινή πειρατική περιπέτεια γεμάτη δράση και φαντασία που εξελίσσεται στο νομό Λακωνίας. Ένα ταξίδι στο παρελθόν που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του μικρού αναγνώστη μέχρι το τέλος, χάρη στην πλοκή και την γρήγορη δράση.

Τι κρύβει το μυστηριώδες σπήλαιο που θα επισκεφτούν; Πόσο χρήσιμες είναι οι γνώσεις ξιφασκίας σε ένα τέτοιο ταξίδι; Και πόσο αληθινές θα αποδειχθούν οι πειρατικές ιστορίες που στοιχειώνουν την περιοχή;

Διαβάστε για το βιβλίο, ΕΔΩ

Και για τα εφηβάκια μας…

 

ΣΠΕΣΙΑΛ

 

«Specials ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΗ. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΔΥΝΑΤΗ. ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΗ» του Scott Westerfeld, Εκδόσεις Μεταίχμιο

Το τρίτο βιβλίο της «Uglies» του Αμερικανού συγγραφέα Σκοτ Γουέστερφελντ . Ο κόσμος των «Uglies» μας βάζει σε έναν κόσμο απόλυτης ομορφιάς όπου οι κανονικοί άνθρωποι θεωρούνται άσχημοι. Η σειρά έχει αποσπάσει 22 βραβεία και διακρίσεις και αγαπήθηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Η αφύσικη ομορφιά και οι επιπτώσεις της σε έναν κόσμο που δε μοιάζει και τόσο μακρινός, σε μια σειρά βιβλίων που θα σας αφήσει άφωνους!

Ένα βιβλίο με κινηματογραφική πλοκή, σε κρατάει σε εγρήγορση, αγωνία  μέχρι τελευταία στιγμή. Μια οπτική διαφορετική για το πως είναι ο κόσμος, η κοινωνία που μεγαλώνουμε, για την αλλαγή της ανθρώπινης ύπαρξης και σχέσεων, για το που πάμε, ποιοι είμαστε και που ίσως καταλήξουμε!!! Ένα βιβλίο που κατασκευάζει έναν κόσμο αλλόκοτα οικείο αλλά και πιο τρομακτικό από τη δική μας πραγματικότητα.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

 

κορακια

 

«Έξι κοράκια» της Λι Μπαρντούγκο, σε μετάφραση Πηνελόπης Τριάδας, εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Ένα βιβλίο μυστηρίου, αγωνίας, φαντασίας, περιπέτειας, ανατρεπτικό, γεμάτο εικόνες και συναισθήματα.

Ένα μυθιστόρημα με αντισυμβατικούς χαρακτήρες, που μιλά για την εμπιστοσύνη, τη φιλία, την προδοσία, την αφοσίωση και τον αντισυμβατικό έρωτα!

Έξι επικίνδυνοι απόκληροι. Ένα ακατόρθωτο κόλπο. Μαζί ίσως να είναι ανίκητοι – αν δε σκοτώσουν ο ένας τον άλλον.

Διαβάστε για το βιβλίο, ΕΔΩ

Καλές βιβλιοκαταδύσεις!!!

Τα λέμε από Σεπτέμβρη με ότι νέο κυκλοφορήσει για την επόμενη εκδοτική σεζόν.

 

Καλλιόπη Γραμμένου

by aylogyros news 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35